Printed Circuit Board Assembly & PCB Design SMT Electronics Assembly Manufacturing Forum

Printed Circuit Board Assembly & PCB Design Forum

SMT electronics assembly manufacturing forum.


Need help on Mydata TP9-2U

Views: 1228

#37851

Need help on Mydata TP9-2U | 14 November, 2005

We just bought a used TP9-2U, I could not do a W-wagon camera calibrate. It keep saying "Calibrate failed, can't located all point", I do not know what should I do next. I did refocus the camera but it still does not help. Please help

reply »

#37853

Need help on Mydata TP9-2U | 14 November, 2005

You should contact MYDATA service department and see what advise their phone support people can offer. You may not be doing the process correctly (wrong calibration boards, etc...)

reply »

#37868

Need help on Mydata TP9-2U | 15 November, 2005

What are you trying to calibrate? I think you mis-typed...there is no W-wagon. I think you meant X-wagon camera. I have never seen one of these go out of cal. Why do you think it needs calibrated ?

reply »

#37882

Need help on Mydata TP9-2U | 15 November, 2005

If your problem is happening part way through the calibration the problem might be there is too much friction from your Y-wagon. Measure the friction on the Y-wagon using the service program if it fails or if it is near the max allowed try oiling up the bars under the Y-wagon really good then run the Y-wagon conveyor from one end to the other a ton of times. Then clean the rails good. This will remove a lot of the grime accumulated in the guides from years of use. Apply a light coating of oil to the rails and try the calibration again. If it still fails then either one or both of your guides are worn badly or you have a bad spot on your rails that the guides are getting hung up on. Hope this helps.

reply »

SMT Custom Nozzles

PCB X-Ray Inspection System