Printed Circuit Board Assembly & PCB Design SMT Electronics Assembly Manufacturing Forum

Printed Circuit Board Assembly & PCB Design Forum

SMT electronics assembly manufacturing forum.


BTU link fail

#35193

BTU link fail | 28 June, 2005

We do have BTU 150 Paragon oven. Link fail problem occume most of the time during start of day or after Sunday. It never haven while running continiously, Any Suggestion. Ajay

reply »

Nirmal

#35247

BTU link fail | 30 June, 2005

pls check at rear side is there any relay spark or else check the connection between the monitor and the control card

reply »

KEN

#35258

BTU link fail | 30 June, 2005

Make sure your RS232 is screwed in and not loose. Verify your PC is not hanging up and locking up the com port (windows can really suck some times).

I would scan-disk and defrag. I bet its not a furnace problem, but a PC problem.

reply »

ajay

#36674

BTU link fail | 16 September, 2005

We have link fail issue now & could not able to establish. Overall situstion is that oven can not work. we checked all relay 24vac, 24vdc, 110v, 120v, 240v. all looks ok. only issue we ovserve that from B250SSR pin no 3&4 we are unable to get 5VDC. These is connection in / out from FCU And also form SSR pin no 2 no out put come. Swapped SSR with other location , status is same. Any info, pl. check. ajay

reply »

JW

#36692

BTU link fail | 16 September, 2005

Sounds similar to a recent problem with our VIP70. We thought it may be the SSR, then the FCU ... Swapping blower unit with a second oven finally helped us traced the problem to the thermoswitch inside the blower assembly.

reply »

Ken

#36696

BTU link fail | 18 September, 2005

Link Fail is the RS232 connection to the FCU.

I would check the connector, cable that plugs into the computer.

Verify all power supplies are working.

The most likely scenario is this:

Computer malfunction Cable / connector issue. Defecive FCU

reply »

dougs

#36697

BTU link fail | 19 September, 2005

Check your power supplies, we had same fail a while back on VIP98 faulty power supply was the cause

reply »

ajay

#36714

BTU link fail | 20 September, 2005

thanks, it was 15v power supply that was giving problem. ajay

reply »

ii-feed SMD Intelligent Feeder